Open Dag bij Dance for Health

globalwellnessEventsLeave a Comment

When ‘I’ is replaced by ‘We’ even Illness can become Wellness

‘Change people’s life through movement’

Onder dit motto zet de stichting zich in met dans de kwaliteit van leven, in bijzonder dat van mensen met Parkinson, te verbeteren.

Dance for Health is opgericht door Marc Vlemmix – voormalig artistiek leider van danshuis Station Zuid en in 2010 gediagnostiseerd met Parkinson en balletmeester Andrew Greenwood. Bij mensen met Parkinson is dansen niet het eerste wat er in je opkomt. Een professionele danser werkt hard aan de beheersing van evenwicht, kracht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Juist deze vaardigheden worden het eerst aangetast bij mensen met Parkinson. Het is dan ook geen onlogische gedachte, dat wanneer iemand met Parkinson dagelijks traint en werkt aan deze kwaliteiten, hij net als een danser kan bereiken wat hij wil in het dagelijks leven.

Marc Vlemmix: “Voor mij zijn de danskunst en levenskunst sinds mijn diagnose heel dicht bij elkaar komen te liggen. Een kunst omdat lichaam en geest elkaar ontzettend in de weg kunnen zitten, elkaar domineren en strijden om aandacht. Als het lukt om ze naar elkaar te laten luisteren is het een stuk minder erg om ziek te zijn. Gezondheid gaat niet alleen maar over je fysieke gesteldheid, maar over je gezond voelen”.


Open Dag ter ere van Global Wellness Day

Dance for Health organiseert een Open Dag ter ere van Global Wellness Day 2017.

Dance for Health Dansers met MS dansten in 2016 op het Global Wellness Day event in Amsterdam samen met de bezoekers van het event. Dit jaar kan iedereen meedoen tijdens een open dag op een van de 19 locaties van Dance for Health. Neem contact op met sacha@danceforhealth.nl voor meer informatie.

Share this Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *